GiRiS....

1839 a kadar Türk Milletini delikanlica savas meydanlarinda durduramayan, yenemeyen barbar ve geri kalmis Batililar careyi; icimizdeki cürükleri kendi cikarlari dogrultusunda egitmekte ve kullanmakta buldular. Kullandiklari insanlara "JÖNTÜRKLER" denildi. Bunlar; Ingiliz ve Fransizlar tarafindan, Osmanliyi icten yikmak icin madden destekleniyor ve kullaniliyorlardi. JönTürkler; Türk Imparatorlugunun temel yapisina sinsi sinsi girerek, Osmanli Devletini icerden zehirledi. Tanzimat, 1. Mesrutiyet, 2. Mesrutiyet, vs..bu satilmislarin ürünü idiler. 1907 yilindan sonra ise; Osmanli imparatorlugunu kullanma ve sömürme isine Almanlar sahip ciktilar. Enver Pasa, Ingiliz ve Fransizlarin terkini ve Almanlarin kucagina oturmayi 30.000 Alman Altini karsiliginda baslatti. 1907 yilindan 1922 yilina kadar Alman sömürgesi idik. 1922 yilinda Ingiliz ve Fransizlarla yapilan gizli bir anlasma ile T.C. Devleti kuruldu ve 1943 yilina kadar Ingiliz ve Fransiz sömürgesi olarak yasadik. 1943 yilinda ABD ile yapilan anlasma ile, ABD sömürgesi yapildik. Genel Kurmayimiz, Dünyanin hicbir yerinde görülmemis olan arsivleri acmama islemini yaparak, Türk Milletinin bu satilmislik gerceklerini saklamak mi istemektedir. Evrensel hukuka göre arsivler 25 yildan fazla kapali tutulamaz. Bizim arsivlerimiz ise halen bizlerden saklanilmaktadir. Devletlerarasi yapilan anlasmalarin hepsini, bizde olmasa bile, bizimle anlasma yapan ülkelerin arsivlerinde bulmak mümkündür. iste bu dis arsivlere dayanarak, bize ögretilen TÜRK TARiHiNiN yalan oldugunu -hakli olarak- iddia edenler vardir. Bu Site deki makalelerin geneli sahsima ait degildir. Geneli alintidir. Kendime ait olanlarin altinda "mim" imzam vardir. iyi okumalar, irdelemeler ve arastirmalar dilegimle. mim

17 Temmuz 2005

6. KEMALiZM´ in CiRKiN YÜZÜ

G i r i s

Önsöz

Asagidaki ciddi iddialari; Atatürk´ü koruma kanunlari ile yasaklama ve cezalandirma hicbir fayda getirmemistir. Bilakis bu suclamalar git-gide daha da artmis ve hatta bu kanunlar aksi tesirlerini de göstermeye baslamislardir. Atatürk´e karsi bir kinin varligindan da bahsetmek gercek disi da olmasa gerek. Bu demektir ki, bu yasaklama kanunlarinin derhal ortadan kaldirilmalari gerekir. Atatürk´ü koruma kanunlari adi altindaki kanunlar, cag disi kanunlardir ve hicbir kimse veya kurulus icin dünya tarihinde böyle bir sacma kanun yoktur. Hem Atatürk´ün bu gibi koruma kanunlarina da ihtiyaci yoktur. Hem yasaklarla ve cezalarla bir insan savunulamaz.
Cumhuriyetle ilgili olmayan bu saldirilarin sadece Atatürk´e yöneltilmis oldugu da kesindir. Atatürk´e yapilan bu saldirilarin, Cumhuriyete yapilan saldirilar olarak gösterilmeleri de yanlistir.
Saldirilari ve bunlara verilen cevaplari ham olarak toplayip, sizlere sunmayi dogru buluyorum.
Bu arada Atatürk´ü savunma bilinc ve materyallerinden yoksun olan Atatürkcülerin terbiyesizce küfürlere bas vurduklarini tespit etmek beni de üzdü.
Eger Atatürk´ü savunabilecek bilgi ve yeteneginiz yoksa, küfürlere basvurarak, "Atatürkcüler cahil insanlardir" ön yargisinin olusmasini da desteklemeyiniz.

MiM

iddialar

Kemalizmin çirkin yüzü

KEMALIZMIN CIRKIN YUZU...

Bilindigi gibi Kemalizm 1920li 30lu yillarin dunyayi kavuran diktatörlük, ilkel akimlarindan esinlenerek olusturulup Turkiye'nin basina bela edilmis bir illetdir. Gidasi kan, teror, baski ve hukuksuzluktur. Kemalizm'in kurucusu M. Kemal'in "kanla yapilan devrimler daha saglam olur" ve ".. bazi kelleler kesilecek..." gibi sozleri Kemalizm'in gercek yüzünü gostermek icin yeterlidir.

Kemalizmin en cok korktugu seylerin basinda insan haklari ve hukuk gelir. Kemalizm'in ilk yillarinda sokaktan toplatilan cellatlar Istiklal Mahkemleri'ne uye yapilarak toplu hukuk ve insan cinayetlerine imza attirilmistir. Insanlarin kendilerini savunmasina müsaade edilmez, hatta idamla yargilanan insanlar icin "sanigin idamina ve sahitlerin sonradan dinlenmesine..." ibarelerinin düsmesi Kemalizm'in bir hukuk canisi oldugunu gosterir.

Aklimiza soyle bir fikir gelebilir :
"Tamam, o zamanlar dünyanin genelinde boyle baskici rejimler vardi, fakat artik 21.inci yuzyila girdik, artik Kemalizm de hukuka saygili hale geldi." Cevabim, HAYIR, Kemalizm gün gectikce hukuktan dahada uzaklasmistir. Insan haklari ihlallerinde Kemalizm rejimi birinci sirayi en ilkel toplumlara(sayet varsa dunya yuzunde) bile verme niyetinde degil. Rejim tarafindan islenen siyasi cinayetlerin haddi ve hesabi yok. Faili mechullerin altinda rejimin kanli parmak izleri var. Yani 2000 degil 3000'e dahi gelsek Kemalizm'in hukuka yanasmasi dusunulemez. Hukuku kendisine muhalif goren bir zihniyetin hukukla barismasi dusunulemez. Yarasalarin aydinliktan cekindigi gibi Kemalist zihniyet de hukuktan cekinir. Onun icin hicbir zaman hukukun iyilestirilmesi, halkin refahi icin kanun cikarilmaz, demokrasiye gecilmez. Kemalizm ve diger ilkel -izmlerde demokrasilere balans ayari halkin iradesini temsil eden Millet Meclislerinde degil bir avuc ****aci tarafindan tanklarla yapilir. Meclis'in duvarinda "Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir" ibaresinin hicbir manasi yoktur, cunku kanunlar hep Kemalist zihniyetin savunucusu ordu tarafindan yapilmistir. 2005'e aylar kala bile Kemalist rejimin Anayasasi, 1920lerin diktatör kemalist dusunceye dayanmakta ve 12 Eylul askeri darbenin ürünüdür. Milletin iradesini temsil eden Millet Meclisini feshedip silah süngüsüyle milleti hizaya getiren ve silah kullanmaktan, Kemalizmin ilkel ilkelerin papagan gibi saymaktan baska hicbir kabiliyeti olmayan ****a bozuntularinin getirdigi ilkel kanunlarla Kemalizmi yasatmaya calisiyorlar.

Bir kac yil önce (1999) insan hak ve özgürlüklerini prangalayan 312 nolu ilkel kanunun degistirilmesi icin yapilan calismalara kemalist kafalar asiri derecede muhalefet etmeleri bu kafalarin ayarlanmasi gerektigini gösteriyor. Kemalist zihniyetin temsilcisi Baþsavci Vural Savas'in bu maddeyi kaldirmanin vatana ihanet oldugunu ilan etmesi (ayni kafalarin bir baska versiyonlari ayni iddialari savuna gelmislerdir) ve "Elimizde kala kala 312. madde kaldi" diye yakinmasi Kemalizm'in bel bagladigi ilkel ve cagdiþi ilkelere olan sevgilerini gosteriyor.

Laðim farelerinin laðim disinda yasamalarina itiraz etmeleri gibi, ilkel yosunlu kemalistler de insan haklarina saygili bir hukukla yönetilmeyi istemezler. Millet bunun farkindadir. Ve vicdanli her vatandas bu ilkel zihniyetin iktidardan uzaklastirilmasi icin mucadele etmekte ve etmelidir. Bu ortacag ilkel zihniyeti Turkiye'nin sirtina kene gibi yapiþik kaldigi muddetce Turkiye'nin ilerlemesi, caðdaþlasmasi mumkun deðildir.

Tolga
Oct 22, 2004

Halka kan kusturan zihniyet : Kemalizm

KEMALIZM YIKILMALIDIR...

Kemalizm, kim ne derse desin, bir diktatorluk seklidir. Tepeden inmeci, totaliter bir yapilanmadir. Kemalizm'de halk hic olmamis olmayacaktir da. Halka ragmen halk icin zihniyetidir. Halktan korkan, cekinen bir liderin onderliginde plansiz, programsiz, zamanla ortaya cikmi bir izm'dir.

Kazim Karabekir ve bir grup liberal arkadasi tarafindan kurulan ve icinde "Cumhuriyet" kavrami tasiyan partiden sonra M. Kemal'in kurdudugu halktan kopuk "Halk Partisi" nin basina da "cumhuriyet" kelimesi getirilerek "Cumhuriyet Halk Partisi" olur. Karabekir'in kurdugu partinin omru cok kisa surmus, kapatilma gerekcesi ise "mutedeyin insanlara sicak yaklasim" sergilemesinden dolayi halkin tevecuhu'ne mazhar olmasidir. Kemalizm'in lider kadrosu, halktan korktuklari gibi halkin tevecuh ettigi tum kisi ve kurumlardan da korkuyordu. Parti kapatildi, kuruculari kimisi idama, kimisi surgune kimisi hapis hayatina carptirildi. Derken M. Kemal "cok partili yonetim manzarasi cizmek icin kendi tarafindan tuzugu yazdirilan, parti baskani ve uyeleri kendi tarafindan atanan bir baska parti" kurar. CHP ve Kemalizm diktatoryasindan bikan, nefret eden halk o partiye kostu. Hatta, "muhalif" parti liderinin Izmir gezisi sirasinda yaptigi bir konusma esnasinda sicaktan dolayi fotr sapkasini cikarmasi uzaktan sesini duymayan halk tarafindan "atin su pis serpusu" seklinde algilanmis ve halk kendisine zorla pahali bir sekilde satilan sapkalarini cikarip ayak altinda ezmistir. Kucuk yastaki oglu Kemalizm rejimi tarafindan oldurulen bir baba oglunun cesedini kucagina alip "muhalif lider"in onune gelir: "Daha ne kadar kurban istiyorsunuz, alin, yeter ki bizi bu zulmden kurtar" diyerek aglamis ve oglunu onun onune atmistir. Cok kisa bir sure sonra M. Kemal tarafindan kurulan bu parti de "halkin teveccuhune mazhar" oldugundan kapatilir.

Kemalizm, muhalefete tahammulu olmayan bir diktatorluktur. M. Kemal de bir diktatordu. Bu gercegi M. Kemal'in en yakin arkadasi F. Rifki da itiraf ediyor "Cankaya" adli kitabinda. M. Kemal'e gore halk ne yapacagini bilmeyen, egitilmesi gereken bir yigindi. Hep halkla kavgali oldu, kavgali öldü. ölüsü dahi halkla kavgalidir hala. Kendisinden sonra gelen "diktatorler" de ayni yolu izlediler. Halka zulum, halka pislik yedirme bunlarin en buyuk siarleri olmustu. 1950'de halkin silkinisi oldu. Fakat kadro yetersizliginden ve Adnan Menderes'in yeterince cesaret sahibi olmayisindan halk icin yeterince bir sey yapilamadi. Cogunluk Demokrat Parti'de olmasina ragmen ipler halktan kopuk CHP'nin elindeydi. DP, kokusmus CHP zihniyetini halka hizmetkar durumuna getiremedigi icin bu kokusmus zihniyet DP'nin korkakligini firsat bilerek bunlari alasagi ettiler. Her on senede bir darbe, muhtira ile zamanimiza kadar gelen halktan kopuk bu zihniyet nihayet hakettigi cezayi pek kisa bir zaman sonra alacaktir. Bir veba, bir AIDS gibi insana musallat olan bu Kemalizm hastaligi ortadan kaldirilmadigi muddetce Turkiye halkinin sefaleti devam edecektir. Turkiye'nin dertlerine devanin basi bu hastaligin yok edilmesidir. Aksi halde bosa kurek cekmek olur.

burak
Oct 21, 2004

m kemal in gercek yuzu
haa bide su mustafa sahisli adamin bi kac hikayesini anlatim beynimize ilkokul yillarinda zorla kazidiklari hikayeler eh ancak aklimiz basimiza gelince sacma olduklarini anladik :)
ataturk soy isme bak turklerin atasi yani bu sahsiyet bir kisiden bahs ediyoruz utanmadan butun milletin atasi benim diyebilmis bi herif ve adam alkolik biriydi alkolden oldu gitti asiri derecede alkol iciyodu sunuda soylim alkolik insanlarin kafalari iyi calismaz haa su hikayeler oraya gelelim simdi mustafa okula gider birgun hocasi derki oglum senin isminde mustafa benim ismimde mustafa boyle olmuyo bu isimlerimiz karisiyo senin ismin bundan sonra mustafa kemal olsun aha boylece mustafa bundan sonra mustafa kemal olarak devam eder
yasantisina birde mustafa nin dedesinin ismini yada anneannesinin ismini dunyada birtek bilen insan bile yoktur nedense :) hadi biri ciksinda bana desinki bizim sevgili atamizin dedesinin yada anneannesinin babaannesinin ismi suydu desin diyemezler cunku bilinmiyo bilende bi mustafaydi gercek ismide oz nooktali o mustafa oz mustafa olmasaymis biz olmazmisiz :) komedinin en buyugu bu zaten biz olmazmisiz simdi bakalim tarihe arkadaslar anadolu halki mustafadan once napmis topraklarina saldiranlara canla basla savasmis bir karis toprak vermemek icin yani mustafadan once oturmamislar allah ataturkun olmasi lazim yoksa biz boyle otururuz oturup bekliyelim o olmadan biz bise yapamayiz dememisler savunmuslar savasmislar canlarini feda etmisler anadolu icin mustafa olmamis olsaydi buyuk ihtimal lider maresal fevzi cakmak olucaktiki onun kafasi alkolik ataturkden cok daha fazla calisiyodu
ataturku oraya getirenler o zamanki ordu icersindeki masonlardi ve yahudilerden almis oldugu guctu iste mustafa boyle biriydi sabahin korunde oldugu icin saat sabah 5 civarlarinda o saate kimse kalkip saygi durusunda duramiyca icin saat 9 u 5 geceye alindi eh saat 9 olmaz dimi :) 9 u 5 gece tam insanlarin ise basladiklari ogrencilerin okullara gittikleri vakit zorla insanlara saygi durusunda durucaksiniz derlerdi ve zorla bize hic bise anlamadigimiz o nutku dinletirlerdi
mustafanin yasami safsataydi zaten filistin cephesinden kacmasi ve oralari ingilizlere vermesi onun ne tur bi ajan oldugunun kanitlarindan biridir sonra geldi ulkenin basina dipcik zoru ile askerdi zaten elinde silah vardi inanan insanlarin kafalarini kestirdi katletti istiklal mahkemelerinde sapka kanunu cikardi mezarliklardaki sarikli mezar taslarini kirdirtti bugun sapka takmamak suctur ama bu ataturkcuyum diye gecinen safsata takimi nedense sapka takip disari cikmazlar :) sapka kanunun tek amaci inanan insanlarin baslarindaki bas ortulerini cikartmakti onlari acik sacik bi hale sokmak avrupali yapicak ya mustafa anadolu halkini tam bi diktator edasi ile davrandi halka onu halkdan kimler mi seviyodu yahudiler hristiyanlar ermeniler ve avrupa en buyuk sevgiyi de ingilizler ve yahudiler gosteriyodu oldukten sonra cenazesine getirilenler silah zoru ile getirilen insanlardi neymis efendim saat 9 u bes gece atalari dolma bahcede gozlerini kapamis butun dunya aglamis :) yalana bak butun dunya aglamis mis anadolu halkindan musluman olan kimsenin agladigini sanmiyorum halifeligi kaldirdi kadinlar artik acik sacik gezmek zorundaydi atalari oyle istiyodu tam bir diktator gibi tl nin ustune sadece kendi resmini koydurttu oysa dunyaya bi bakin ne avrupada ne americada boyle bi diktatorluk rejimi yoktu avrupa ve americada her para da 1 10 100 gibi degisik liderlerin resimleri vardir ama tl de sadece ataturk mavi gozlu sari sacli selanikten gocme biri adamin turklere benzer bi yanida yok yani beyaz tenli mavi gozlu sari sacli tam bi ingiliz tipi varmis mustafada mustafa gelir gelmez ayasofya yi da cami den muzeye donusturmustur bu basit bi olay degildi bu bir hediyeydi bu iste ben islami boyle degistiririm gibisinden bi semboldu laiklik fransiz devriminde ortaya cikmis kilisenin devlet islerine karismamsi icin cikarilmis bi oge bunu alip laik devlet degilde laik millet e donusturdu adama soruyosun bu ataturkculerden bahs ediyorum ben laik bi insanim diyo laikmis :) yani dini kendisinden soyutluyo herif eee laiklik din ve devlet arasinda olduguna gore bunu bireye gore yorumlarsan cikan sonuc dinsiz birey oluyo zaten bunlarda bunu soylerken gurur duyuyolar :) eh Allah inanci yokki oldukca normal ataturk bos adam olmasa karga kovalamazdi zaten :) karga kovalamismis vah vahhh vatani kargalardanda kurtarmis da bizim haberimiz yok hep ayni hikaye dedesi kim o bile bilinmiyo ataturk olmasaymis bizim gibi dusunenler yasamiycakmis mis olmuycakmis mis mis vah vah vah :) ataturk olmasa suan ulke bu sefalet de olmazdi bu 1 mustafa olmamis olsa osmanli hala yasiyo olucakti isminden bile korkuyodu avrupa butun dunya bu iki halifelik hala olmus olucakti musluman halk boyle iskence zulum gormuycekti bu 3 ataturk olmamis olsa insanlar istedikleri gibi inanclarini hur ve ozgurce yasiycakti bu 4 bu heriflerin en buyuk korkusu su zaten mustafa geldi ya kadinlari kizlari acti sacti mini mini etekler giydirdi hirsizlik cikti alkolik insanlar turedi milyonlarca insan alkol iciyo suanda onun sayesinde ataturk buyuk insanmis ne yapmis ??? fizikcimiydi bilim adamimiydi buyuk adam o kadar zeki ise neden isvicreden medeni kanunu fransizlardan laikligi ve latin lerden latin alfabesini aldi ?? o kadar zeki biri ise kendisi yapsaydi ya butun bunlari sizin gibiler beyinleri yikanmis sahislar yada Allah a inanci olmayan insanlar zaten ataturku sevenlerin buyuk bolumu ickici kumarci zinaci hirsiz kesim daha yazicak cok seyler var aslinda onlarida baska zaman yazarim insallah

burak
Oct 18, 2004

m kemal hakkinda

yazilanlari okudumda bunca kisi icinde 3 kisi savunmus ataturk u onlarda hala ilkokulda soylenenlerin etkisinde kalmislar besbelli hehehe Allah acil sifalar versin bi an once o 3 kisiyede
bu site baya enteresanima gitti
http://www.jewwatch.com/jew-leaders-folder.html
yani yabanci bi site sasirdim acikcasi bide yok ataturk olmasaymis biz olmazmisiz daa bilmem ne de sacmaliga bakkkkkkk hahahahaa ya akilli olun big bang olmasaydi siz ataturkculerde olmuycaktiniz :) simdi sizin gibi ataturkculer darwin in evrim teorisinide savunan tiplerdir :) bakin maymunlar olmamis olsa siz yine olmuycaktiniz hadi bunlari gecelim osmanli goc edip anadoluya gelmeseydi sizin gibiler veya istanbullu iseniz osmanli istanbulu almamis olsaydi sizin gibiler yine olmuycakti bana o tur sacma ornekler gostermeyin yok olmasaymisda siz olmazdiniz da biz olmazdik baska bise olurdu sen anadolu halkini salakmi saniyosun yani ataturk olmasaydi anadolu halki oyle oturucakti da gelin ulkemizi alinmi dicekti yillarca savasmis bi millet yillarca topragini savanmus bi millet ataturk denen sahis olmadan oncede savunuyolardi o topraklari sizin gibi zeka seviyesi dusuk insanlar zaten ancak bi ulkeyi bir kisi kurtardi diyebilir

Tunabey
12, 2004